Reikihealing

Reikihealing

Reiki - en introduktion

Reiki är en mjuk och samtidigt effektiv behandlingsmetod vid till exempel smärta och stress, ångest och fysiska och mentala spänningar. Reiki arbetar med kroppens naturliga läkningsprocesser och fyller på energiförrådet – en metod med många användningsområden i vårt moderna samhälle. Reiki i dess nuvarande form kommer från Japan, men har tusenåriga rötter i bland annat Tibet.


Du kan likna healing med en diskrensning på datorn, "filer" som du inte behöver längre rensas bort och datorn fungerar bättre. När inte längre en massa ovesäntligheter ligger och tar plats i kroppen så får kroppen en chans att läka det som behöver läka, och läkningen sätts igång.


Reiki är friskvård

Reiki är en form av healing – ett ord som idag i många sammanhang är väldigt belastat – men förutsätter ingen religiös tro eller övertygelse, varken för utövaren eller den som blir behandlad. Reiki kan ges och tas emot av alla, oavsett om man är spirituellt eller vetenskapligt lagd, och man behöver inte "tro på healing" för att det ska fungera. Modern forskning visar att metoden är effektiv i en rad olika sammanhang. Reiki klassas idag som rehabiliterande friskvård av Skatteverket.


Hur fungerar Reiki?

Reiki arbetar på flera plan samtidigt, dels genom den fysiska beröringen, som aktiverar "må-bra-hormoner" i kroppen som till exempel oxytocin, dels genom kroppens subtila energisystem som vid exempelvis akupunktur och akupressur. Likheter finns även med terapier som Rosenmetoden, som går ut på att smärtsamma minnen lagras i kroppen i form av fysiska spänningar och blockeringar, och genom beröringen löser man upp spänningarna och klienten kan då släppa taget om det som orsakade smärtan från början.


Reiki healing är en holistisk behandlingsmetod, som utgår från att kropp och psyke är en helhet. Därför behandlar man ofta hela kroppen, även om man har besvär som upplevs som begränsat till ett visst ställe.


Vad betyder Reiki?

Reiki är japanska och består av två ord: rei, som betyder "universell" och ki, som betyder "livsenergi" och motsvaras av kinesiskans chi och prana i Indien. Universell livsenergi syftar på den högsta kända energinivån, som sedan delas upp i "lägre" energinivåer i olika sammanhang, som till exempel den energi man arbetar med i Tai Chi.


Text lånad från Reikiförbundet, där finns mer att läsa om du är intresserad.


Så här gör jag:

Du ligger skönt och avslappnad på en massagebänk med en filt på dig och lyssnar på avslappnande musik medans jag går igenom din kropp. Ibland håller jag händerna ovanför din kropp och ibland på kroppen.

Behandlingen tar ca 45-60 minuter.

En del känner ingenting och en del känner att det pirrar eller sticker i kroppen, att man blir varm, att man blir avslppnad, kanske somnar, man kan känna pulserande enrgi som går genom kroppen, det kan sätta igång olika känslor.

även om du inte känner något alls så kan du efter någon dag märka att du har mindre värk, känner dig mindre stressad eller över huvud taget mår bättre.


Pris 600 kr för 45-60 minuter

Pensionärer 500 kr.Distanshealing:

Nu gör jag även reikihealing på distans, du sitter hemma hos dig själv och jag sitter hemma hos mig.

Det går till så att jag tonar in på dig med ditt namn och gärna med hjälp av ett foto på dig (som du skickar via din mobil).

Därefter sätter jag igång med healingen, du ska sitta eller ligga bekvämt på ett ställe där du inte blir störd.

Jag går igenom din kropp från topp till tå.

Behandlingen tar cirka 30 minuter.


Hur kan då healing på distans fungera? Det är ett spännande kapitel som är svårt att förklara, men det fungerar faktiskt. Även hur mobilsamtal når till rätt person kan var svårt att förstå, liksom hur wifi fungerar.

Det är en form av energiöverföring från mig till den som ska ha. Jag sänder iväg energin i form av healing som sätter igång en läkning av kroppen. Jag känner efter om det finns obalanser/blockeringar i kroppen, jag är som en kanal för energiöverföring och healingkraft.

En del känner ingenting och en del känner att det pirrar eller sticker i kroppen, att man blir varm, att man blir avslppnad, kanske somnar, man kan känna pulserande enrgi som går genom kroppen, det kan sätta igång olika känslor.

Även om du inte känner något alls så kan du efter någon dag märka att du har mindre värk, känner dig mindre stressad eller över huvud taget mår bättre.


Pris 400 kr för 30-60 minuter.